Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z pietruszką, papryką i żółtym serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
ser żółty 6 plastrów
papryka czerwona 6 paseczków
natka pietruszki 1 pęczek
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól 1 płaska łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki+ do obtoczenia
pieprz duża szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z pietruszką, papryką i żółtym serem

Kroki postępowania

1
1. Mięso mielimy. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i posiekaną natkę, sól, pieprz oraz 1,5 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Kotlety mielone z pietruszką, papryką i żółtym serem foto
2
2. Z mięsa formujemy kotlet, spłaszczamy w dłoni, układamy plaster żółtego sera (tak by nie wystawał) oraz paseczek papryki. Z powrotem formujemy kotlet. Obtaczamy w bułce w tartej.
Krok 2 - Kotlety mielone z pietruszką, papryką i żółtym serem foto
3
3. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju po około 6-7 minut z każdej strony.
Krok 3 - Kotlety mielone z pietruszką, papryką i żółtym serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.11.2015 07:48
wyglądają bardzo smacznie
Beatris 31.03.2015 21:09
Apetyczne kotleciki:)
IZABELA29 31.03.2015 18:54
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak