Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe bezy wg Gosi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Małe bezy wg Gosi

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - Małe bezy wg Gosi  foto
2
Następnie dalej ubijając wsypujemy cukier (ubijamy, aż cukier się rozpuści i masa będzie puszysta).
Krok 2 - Małe bezy wg Gosi  foto
3
Na koniec dodajemy mąkę oraz sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Małe bezy wg Gosi  foto
4
Masę nakładamy do szprycy i wyciskamy beziki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Bezy pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni i dalej suszymy w temp. 60-80 stopni przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Bezy studzimy.
Krok 4 - Małe bezy wg Gosi  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.04.2015 09:19
Lubię beziki, bardzo lubię........
Magdalena Rysińska 01.04.2015 06:47
Na miniaturce myślałam, że to takie pierożki tureckie, a tu ci psikus :D
wwwiolka 31.03.2015 20:43
Bardzo fajny przepis.
irenka 31.03.2015 20:10
śliczne i pyszniutkie
mirosława4 31.03.2015 18:44
prezentują się pięknie
marenka 31.03.2015 18:39
Wyglądają super..;-)
Jadwiga/Jaga85 31.03.2015 18:19
piękne są!
Renata9 31.03.2015 18:18
Świetne ciasteczka bezowe, z daleka wyglądają jak figi :-)
Zdzisław 31.03.2015 17:56
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak