Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i cynamonem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jajko 2 szt
olej 1 łyżka
cynamon 1 łyzeczka
cukier 4 łyżki
masło 2 łyżki
woda 1/3 (gorąca)
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i cynamonem

Z mąki, jednego jajka, oleju i wody zagnieść ciasto na pierogi. Przygotować farsz: Ser rozgnieść z jednym jajkiem, 2 łyżkami cukru i cynamonem, aż powstanie jednolita masa. Rozwałkować ciasto, nakładać serowy farsz i zlepiać pierożki. Gotować we wrzącej osolonej wodzie ok 5 min po wypłynięciu na powierzchnię. Pierożki podawać z roztopionym masłem, posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 31.08.2012 23:56
uwielbiam :]
olkaaa 17.02.2012 07:41
super
Iwona51
Iwona51 12.01.2012 00:15
extra
jolaxa1 29.12.2011 23:48
Super
jolaxa1 29.12.2011 23:48
Super
MAR3STA 06.02.2011 17:24
z cynamonem jeszcze nie robiłam, super pomysł;)
Margo1 26.12.2010 12:38
pychota, dawno nie jadłam
marzencia2007 26.08.2010 09:23
moga byc dobre ale ja nie lubie cynamonu :|
Monika193
Monika193 24.08.2010 08:43
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak