Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z czekoladowym nadzieniem do koszyczka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 25 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier 15 dag
jaja 2 szt
olej 125 ml
mleko 150 ml

Nadzienie

budyń czekoladowy 1 szt
mleko 400 ml
polewa czekoladowa 1 opakowanie
płatki migdałowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z czekoladowym nadzieniem do koszyczka

Do miski przesiewamy mąkę pszenną dodajemy do niej sól, cukier, sodę i proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy mleko z olejem i jajkami, a następnie łączymy z sypkimi składnikami. Mieszamy całość. Budyń czekoladowy gotujemy wg przepisu na opakowaniu ale dodajemy mniej mleka bo 400 ml. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy po łyżce ciasta, następnie po łyżce budyniu czekoladowego i na wierzch resztę ciasta. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez około 25 minut. Studzimy i polewamy polewą czekoladową oraz dekorujemy płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 31.03.2015 22:16
ale śliczności:)
Ada-Gaba 31.03.2015 20:39
wyszły śliczne
Kulinarna Ja 31.03.2015 13:17
Super, byle polewa dobrze zastygła :)
mirosława4 31.03.2015 11:34
pięknie wyglądają :)
mysza75 31.03.2015 11:08
jakie ładne babeczki
pestka 31.03.2015 11:06
pięknie się reprezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak