Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM SEROWO-CEBULOWY Z KURCZAKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
serek topiony śmietankowy duży 150 g
czosnek ząbki 2 szt
bulion warzywny 300 ml
filet z kurczaka 100 g
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: KREM SEROWO-CEBULOWY Z KURCZAKIEM



Fileta oczyszczamy, kroimy w paseczki, posypujemy solą , pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim i polewamy odrobiną oleju – zostawiamy do zamarynowania, a następnie smażymy do miękkości, na rumiano.

Na dno rondelka wlewamy odrobinkę oleju, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.

Przesmażamy przez 2 minuty.

Zalewamy ciepłym bulionem i dodajemy pokrojone w kosteczkę serki topione.

Gotujemy na bardzo wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu.

Po ok.15-20 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy gorące z przygotowanym kurczakiem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.11.2015 20:02
ciekawa zupa
Ada-Gaba 25.10.2015 23:17
ale pyszności
ttrytka 21.06.2015 22:50
wart wypróbowania
Ada-Gaba 21.06.2015 20:06
wspaniała zupa
Kasiaaa 26.04.2015 11:26
Mniam mniam :D
ilka01 31.03.2015 09:50
pyszny krem
dollce 30.03.2015 23:53
pyszności ;)
Róża1 30.03.2015 22:28
wspaniała zupa krem :-)
Michał2 30.03.2015 21:56
ale pyszności mniam
Ania84 30.03.2015 21:56
pychota!!!!
wyattearp 30.03.2015 19:20
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak