Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty piernik z powidłami śliwkowymi
Przepis na piernik z powidłami jest banalnie prosty. Początkowo mieszamy ze sobą składniki mokre, następnie suche. Pamiętajcie o odpowiedniej kolejności dodawania jednych do drugich - suche składniki dodajemy do mokrych - nie na odwrót. Piernik z powidłem jest puszysty i zarazem delikatnie wilgotny, wręcz idealny! Na koniec udekorujcie go płynną czekoladą i posypcie ulubionymi bakaliami. Piernik z powidłem będzie nie tylko pięknie wyglądał, ale i smakował!
1. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
2. Mieszamy mikserem składniki mokre. W drugiej misce mieszamy składniki suche. Do mokrej masy wsypujemy stopniowo suche składniki. Miksujemy około 2 minut.
3. Pieczemy w blaszce (12x25cm) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą przez około 50 minut.