Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z orzechami, śliwkami i rodzynkami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Brownie z orzechami, śliwkami i rodzynkami - pyszne ciasto, lekko wilgotne i nie wymagające długiego pieczenia.

Składniki:

gorzka czekolada 2 tabliczki
mąka pszenna 185 g
masło 185 g
jajko 3 szt
cukier puder 180 g
ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki
bakalie 180 g
sól 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z orzechami, śliwkami i rodzynkami

1. Masło roztapiamy z czekoladą i lekko studzimy. Jajka dokładnie roztrzepujemy z cukrem, solą i wanilią. Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej bakalie (śliwki, orzechy i rodzynki)

2. Do jajek dodajemy na zmianę czekoladę i mąkę. Do blaszki o wymiarach 15/23 cm wlewamy masę. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 160°C, aż wierzch się się lekko przyrumieni i zacznie pękać.

 

3. Ciasto wykładamy z piekarnika i studzimy w blaszce, następnie wkładamy do lodówki. Najlepiej smakuje schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.03.2015 13:39
musi być smaczny
kloruś 30.03.2015 10:19
fantastycznie się prezentuję! poproszę kawałek! :)
Futka 30.03.2015 08:37
Świetne i niezwykle smaczne brownie :) Prawdziwa rozkosz dla kubków smakowych :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak