Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kulki z pieca

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
jajko 3 szt
kwaśna śmietana 2 łyżki
natka pietruszki 4 łyżki/posiekana
cebula biała 3 szt.
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kulki z pieca

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc bardzo dokładnie.
Krok 1 - Ziemniaczane kulki z pieca foto
2
Ziemniaki dobrze ostudzić wbić jajka, dodać śmietanę, natkę pietruszki, posiekaną i usmażoną na maśle cebulę oraz przyprawić do smaku.
Krok 2 - Ziemniaczane kulki z pieca foto
3
Masę wyrobić rękoma, następnie formować kule i obtaczać w mące. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Ziemniaczane kulki z pieca foto
4
Piec do zrumienienia w temperaturze 190 stopni przez 35 minut. Potrawę podawać do obiadu.
Krok 4 - Ziemniaczane kulki z pieca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 21.03.2015 06:56
bardzo fajny pomysł na ziemniaki
Hrabina w kuchni 20.03.2015 22:49
Pomysłowe :)
mamyprzepis 20.03.2015 21:12
interesujące muszę spróbować.
gosiag 20.03.2015 20:59
fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z obiadu
Justyna Jussstiii 20.03.2015 20:37
świetnie wyglądają :)
2milutka 20.03.2015 20:35
fajna propozycja:)
molanka 20.03.2015 20:33
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak