Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 250 g
szpinak 200g liści
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
olej rzepakowy 1 lyzka
czosnek 2 ząbki
śmietana 30% 200 g
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 duza szczypta
ser twardy kawałek długodojrzewający

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem

Kroki postępowania

1

Makaron ugotować al dente.
Szpinak (użyłam mrożonego) lekko tylko rozmrozić, posiekać nożem.
Krok 1 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto
2

Do rondla wlać 1 łyżkę oleju, dodać przeciśnięty czosnek i lekko osączonego tuńczyka. Przesmażyć.
Krok 2 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto
3

Dodać szpinak, smażyć 2 minuty, wlać śmietankę. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Dusić kilka minut na małym ogniu.
Krok 3 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto
4

Ugotowany makaron odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać, razem chwilę podgrzewać.
Krok 4 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto
5
Posypać tartym w paseczki serem i od razu podawać.
Krok 5 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.03.2015 21:14
ciekawe :)
kasiaw 20.03.2015 20:21
bardzo smaczne
gosia56 20.03.2015 20:14
takie jedzonko to pycha
Betina#45 20.03.2015 19:56
wspaniały makaron ! Mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak