Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na ostro faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
rzodkiewka 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
cebula czerwona 1/2 szt
majonez 1 łyżka
chrzan tarty 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na ostro faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

Jajka ugotuj na twardo, obierz. Jajka przekrój na pół. Usuń żółtka i przełóż je do salaterki. Szczypiorek drobno posiekaj. Rzodkiewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę dodaj do żółtek. Połącz wszystkie składniki. Dodaj majonez, chrzan oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj. Pastą wypełnij wgłębienia w białkach. Gotowe jajka ułóż na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 20.03.2015 20:05
Jajeczka idealne ! świetne
Anna169Hosz 20.03.2015 17:09
Lubię jajka w takim wydaniu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak