Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z SEREM PLEŚNIOWYM, GRUSZKAMI W OCCIE I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

mieszanka świeżych sałat 2 garście
ser pleśniowy 60 gram
szynka parmeńska 4 plastry
gruszki w zalewie 2 sztuki
Cebula suszona Prymat 1 łyżka

Sos

oliwa 2 łyzki
sok z cytryny 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z SEREM PLEŚNIOWYM, GRUSZKAMI W OCCIE I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

1/ Składniki na sos połączyć ze sobą i dobrze wymieszać. Sałaty opłukać i rozłożyć na półmisku lub talerzu. Gruszki pokroić na bardzo cienkie plasterki, a ser w cienki trójkąciki. Wszystkie składniki rozłożyć na sałacie, dodać ''porwaną'' na kawałki szynkę. Całość posypać prażoną cebulką i skropić sosem słodko kwaśnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 20.03.2015 11:11
Przeapetyczne
Krystyna32 20.03.2015 09:38
apetyczna sałatka
Edith85 20.03.2015 08:49
smakowita sałatka :)
Ali 20.03.2015 07:31
Wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak