Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl bananowy z mlekiem kokosowym i cytryną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 400 ml
banan 3 średnie dojrzałe
cytryna 1 mała
woda mineralna do smaku
miód płynny do smaku

Porada

Zamiast soku z cytryny można dodać sok z limonki oraz kwaśnych pomarańczy lub mandarynek. *Koktajl można podawać w temperaturze pokojowej lub po schłodzeniu. *Miód można zastąpić cukrem trzcinowym, syropem z agawy, cukrem brzozowym lub fruktozą.

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl bananowy z mlekiem kokosowym i cytryną

Bardzo dojrzałe banany obrać ze skórki, pokroić w krążki i wrzucić do blendera. Cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć i zetrzeć troszkę skórki dla aromatu, a następnie wycisnąć sok i wlać do bananów, dodać 1-2 łyżki miodu - zmiksować na mus. Mleko kokosowe roztrzepać przed otwarciem puszki, aby ujednolicić konsystencję - otworzyć i wlać do musu bananowego. Całość krótko zmiksować i rozcieńczyć dowolną ilością niegazowanej wody mineralnej.
W razie konieczności lekko osłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak