Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna z łososiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szponder wołowy 300 g
włoszczyzna 1 pęczek
szpinak 200 g
szczaw 100 g
filet z łososia 200 g
sałata masłowa 1 główka
mąka 3 łyżki
śmietanka 100 ml
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna z łososiem

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie składniki.
Krok 1 - Zupa wiosenna z łososiem foto
2
W dużym garnku nastawić wywar ze szpondra i włoszczyzny. Doprawić do smaku pieprzem.
Krok 2 - Zupa wiosenna z łososiem foto
3
Łososia pokroić w kostkę o boku 1 cm zamarynować w przyprawie do ryb i wstawić do nagrzanego piekarnika 190˚C na około 4 min.
Krok 3 - Zupa wiosenna z łososiem foto
4
Liście sałaty, szczawiu i szpinaku umyć, odciąć w razie potrzeby końcówki i porwać na małe kawałki. Sparzyć i dodać do wywaru. Do zupy dodać mąkę wymieszaną ze śmietanką i odrobiną ciepłego wywaru z zupy. Doprawić do smaku solą oraz przyprawą do ryb.
Krok 4 - Zupa wiosenna z łososiem foto
5
Ugotowaną zupę przelać do talerzy, obficie posypać świeżą natką i koperkiem oraz upieczonym łososiem. Zupę można podawać z razowymi grzankami.
Krok 5 - Zupa wiosenna z łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 21.06.2015 13:39
lubię bardzo łososia:)
ilka01 20.03.2015 12:27
pychota :)
DorotaZ 19.03.2015 18:26
Świetne połączenie smaków:)
Ania321 19.03.2015 16:54
Pyszna zupa :)
jasiek 19.03.2015 16:26
idealnie do siebie pasują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak