Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone ziemniaki z serem w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 300 g
ziemniaki 300 g
kapusta kiszona 150 g
sól do smaku
cukier do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
czosnek w oleju z ziołami 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: smażone ziemniaki z serem w panierce

Ziemniaki obieramy, kroimy na grube plastry i gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wsypujemy trochę przyprawy do ziemniaków, dodajemy 5 ząbków czosnku w ziołach, pokrojonych na połówki i wlewamy trochę oleju z tego czosnku. Wkładamy do piekarnika 180'C na 20 minut.
Ser kroimy na 2 cm plastry i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron, delikatnie przewracając. Kotlety muszą być miękkie w środku czyli ok. 5 minut.
Kapustę kroimy i doprawiamy wg uznania solą i cukrem.
Podajemy wszystko razem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak