Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwno musztardowe kotleciki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 2 podwójne
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 6 łyżek
sól i pieprz
olej do smażenia

Marynata

piwo miodowe 1/4 szklanki
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piwno musztardowe kotleciki drobiowe

Kroki postępowania

1
1. Filety myjemy, oczyszczamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Dzielimy na porcje i przez folię rozbijamy na kotlety. Nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
Krok 1 - Piwno musztardowe kotleciki drobiowe foto
2
2. Piwo i musztardę mieszamy ze sobą. Wrzucamy kotlety, dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Piwno musztardowe kotleciki drobiowe foto
3
3. Kotlety panierujemy w roztrzepanym i jajku i bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po 4 minuty z każdej strony.
Krok 3 - Piwno musztardowe kotleciki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 25.03.2015 22:19
takie słodkości bardzo lubię
Babeczka35 25.03.2015 19:34
Super smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak