Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec czekoladowo-śmietankowy
Składniki polewy podgrzewam w rondelku, aż ładnie się połącza, studzę i smaruję wierzch ciasta. Ponownie schładzam.
jajko | 12 sztuk |
cukier | 2 szklanki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
kakao | 2 łyżki |
śmietanka kremowa | 500 ml |
śmietana 18 proc | 200 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżki |
cukier puder | 1/2 szklanki |
masło lub margaryna | 250 gram |
cukier | 1 szklanka |
kakao | 2 łyżki |
mleko 3,2% | 6 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: