Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z sosem jogurtowo – łososiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 2 szt
łosoś wędzony 10 dag
jogurt naturalny 1/2 szkl
kiełki słonecznika 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
chleb tostowy 3-4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z sosem jogurtowo – łososiowym

Rybę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z jogurtem lub śmietaną, przyprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zrumienić kromki chleba, jaja przekroić, wyjąć żółtka, rozetrzeć lub pokruszyć, białka polać sosem jogurtowo –łososiowym, posypać żółtkami i kiełkami. Podawać z gorącymi tostami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak