Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA KARKÓWKA W MUSZTARDZIE Z MARCHEWKĄ I CZERWONYM PIEPRZEM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1 kg
marchew 1 kg
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżka
olej rzepakowy
woda 1/4 szklanki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KARKÓWKA W MUSZTARDZIE Z MARCHEWKĄ I CZERWONYM PIEPRZEM

1/ Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry ok 1cm, natrzeć przyprawą, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na ok 4 godziny. Marchewki obrać pokroić w dowolne kawałki (u mnie wzdłuż na pół).

2/ Dno naczynia do zapiekania skropić olejem, ułożyć plastry mięsa posmarowane musztardą, posypać kulkami pieprzu a na wierzchu ułożyć marchewki. Marchewki można przekładać między plastry mięsa. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Całość podlać wodą. Piec pod przykryciem ok 1-1,2 godziny w temperaturze 200-220 stopni.(czas i temperatura pieczenia zależy od piekarnika i od mięsa również)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 24.03.2015 14:10
ooo taki obiadek poproszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak