Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zdrowe, bezglutenowe batony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki jęczmienne 1/2 szklanka
otręby owsiane 1/2 szklanka
orzechy arachidowe mielone 1/2 szklanka
płatki migdałowe 50 gram
borówka suszona 150 gram
czekolada gorzka 300 gram

Porada

Batony warto owinąć kawałeczkiem papieru śniadaniowego lub do pieczenia, co zapobiegnie brudzeniu rąk podczas jedzenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zdrowe, bezglutenowe batony

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, odkładając trochę borówek i część migdałów do ozdoby. Wlewamy rozpuszczona czekoladę, zostawiając trzy łyżki. Starannie mieszamy. Wlewamy masę do foremki, użyłam takiej o wymiarach 23 cm x 11 cm. Na wierzchu rozprowadzamy pozostałą czekoladę i posypujemy borówką oraz płatkami migdałów. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie kroimy na mniejsze porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 24.03.2015 09:57
chętnie bym się poczęstowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak