Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasek żeberek
szczaw 1-2 garście
ziemniaki młode 5-6
pęczek włoszczyzny
sól i pieprz
jajko ugotowane na twardo 5-6

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa

Żeberka zalać wodą i gotować zbierając co jakiś czas szumowinę. Następnie dodać włoszczyznę pokrojoną w kostkę oraz ziemniaczki obrane i pokrojone w słupki. Szczaw kroimy i dusimy na masełku. Następnie dodajemy go do zupy. Całość gotujemy do miękkości. na końcu doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną. Na talerze wykładamy jajka pokrojone na pół i zalewamy zupą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 24.01.2011 06:44
Uwielbiam taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak