Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z boczkiem, kiełbasą i kapustą kiszoną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki
boczek wędzony
kiełbasa wiejska
cebulka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z boczkiem, kiełbasą i kapustą kiszoną

Na patelni podsmażam wędzony boczek pokrojony w kosteczkę.
Czekam aż boczek się lekko wytopi.
Dodaje pokrojoną w kosteczkę kiełbasę.
Wszystko razem na średnim ogniu podsmażam.
Kapustę kiszoną przepłukuje, wyciskam i kroje drobniej.
Kapustę wrzucam na patelnie do kiełbasy i boczku i duszę na małym ogniu do czasu aż nabierze smaku, i zmnięknie (im dłużej tym lepiej)
Dodaje sól i pieprz do smaku.
Na koniec wszystko wrzucam do jednego dużego garnka i łączę z makaronem, chwilę podgrzewam, ewentualnie przyprawiam jeszcze do smaku.
Podaje na talerze rodzinie.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak