Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w sosie orzechowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 szt.
orzechy włoskie 1/2 szklanki/posiekanych
czosnek 2 ząbki
ocet 4 łyżki
bulion warzywny 1/2 litra
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w sosie orzechowym

Wykonanie:
Ryby dokładnie oczyścić, ugotować w bulionie (gotujemy około 7-10 minut żeby ryby się nie rozgotowały), następnie przełożyć delikatnie na półmisek. Orzechy utrzeć z czosnkiem, dodać przyprawy do smaku i ocet. Po czym wymieszać w ½ szklanki bulionu z ryby i obłożyć pstrągi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 23.03.2015 10:45
super rybka
dollce 23.03.2015 10:44
ciekawe połączenie smaków
norweska20 23.03.2015 10:32
chętnie bym zjadła
usmiech 23.03.2015 10:05
ciekawy pomysł
Franciszek 23.03.2015 09:38
Ładnie wygląda
pestka 23.03.2015 08:43
lubię pstrąga, ale z takim sosem jeszcze nie jadłam
Edith85 23.03.2015 08:07
prezentuje się naprawdę pięknie :)
berys18 23.03.2015 08:00
wygląda tak ładnie, że szkoda go zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak