Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wypasiony omlet hiszpański

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 szt.
szynka z kurczaka 3 plastry
cebula 1/2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pomidor 1 szt.
ser żółty 1 duży plaster
natka pietruszki do posypania
mleko 3,2% 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wypasiony omlet hiszpański

1. Jajka rozbełtać. Dodać sól, pieprz, mleko.
2. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie.
3. Szynkę, cebulę dodać do jaj.
4. Patelnie rozgrzać, wyłożyć pergamin. Wlać jaja. Patelnię przykryć pokrywką.
Zmniejszyć ogień.
5. Pomidora obrać i pokroić w plastry. Ser zetrzeć na tarce lub rozdrobnić palcami.
6. Gdy jaja się lekko zetną, ułożyć na omlecie pomidory. Posypać serem i ponownie przykryć pokrywką. Dusic dopóki ser się rozpuści.
7. Posypać świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.03.2015 21:01
znakomity omet
Ola1young 21.03.2015 17:33
po prostu pycha :)
Czarnula666 21.03.2015 15:09
Super przepis!! Jutro wypróbuje,idealne na niedzielne sniadanie :)
adelajda 21.03.2015 13:50
dobry omlecik
Krystyna32 21.03.2015 10:44
wygląda pysznie
Pyszota 21.03.2015 10:13
super przepis
Natalia40 21.03.2015 09:50
świetne danie
Ania67 21.03.2015 09:33
rzeczywiście wypasiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak