Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka we francuzie – z pieczarkami, papryką, cebulą i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ciasto francuskie 1 arkusz
pierś z kurczaka 200 g
pieczarki 150 g
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
ser żółty 100 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia

Dodatkowo

jajko 1 sztuka
siemię lniane

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka we francuzie – z pieczarkami, papryką, cebulą i serem

Pieczarki umyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wystudzić.
Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w paski a obraną cebulę w piórka.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pierś opłukać, osuszyć, pokroić na dużą kostkę i porządnie oprószyć przyprawą do kurczaka.
Na rozwiniętym arkuszu ciasta równomiernie rozłożyć farsz: pierś, pieczarki, paprykę i cebulę. Całość farszu posypać serem.
Ciasto zwinąć, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać siemieniem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 12.05.2015 10:30
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak