Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z białek z galaretką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 8 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
cukier 1 szkl
cukier waniliowy do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
galaretka truskawkowa 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z białek z galaretką

Żelatynę rozpuszczamy w ok 1/4 szklanki gorącej wody i dokładnie studzimy. Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie wody z przepisu na opakowaniu, wlewamy na spód blaszki. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Dodajemy sok z cytryny. Na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy chwilę. Wlewamy na stężałą galaretkę. Gdy zastygnie, polewamy pozostałą rozpuszczoną galaretką i odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.03.2015 07:27
bardzo dobre
ada.la 11.03.2015 21:20
słodziutki deserek
mzap88 11.03.2015 20:02
cudownie się prezentuje
irenka 11.03.2015 19:50
pyszniutki deserek
molanka 11.03.2015 19:02
lubię tego typu desery
Anna169Hosz 11.03.2015 18:52
Takiego deseru jeszcze nie robiłam.
marenka 11.03.2015 18:50
Fajny deserek;-)
Joasiek 11.03.2015 18:20
Muszę spróbować :)
agnieszka214 11.03.2015 17:45
super fajny deserek
halina17 11.03.2015 17:35
Smaczny deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak