Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Richtig ślunski szałot

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
marchew 400 g
pietruszka 200 g
ogórek kiszony 200 g
jajko 4 szt
groszek konserwowy 1 puszka
ogórek konserwowy Smak 150 g
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
majonez 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

To podstawowy przepis na szałot, z dziada pradziada.

Przepis i sposób przygotowania na: Richtig ślunski szałot

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo.
Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Richtig ślunski szałot foto
2
Jajko i ogórki kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki kroimy przez siteczko (albo w kostkę). Groszek odcedzamy i wrzucamy do miski.
Krok 2 - Richtig ślunski szałot foto
3
Marchewkę i pietruszkę drobno kroimy, wrzucamy do miski.
Krok 3 - Richtig ślunski szałot foto
4
Dodajemy musztardę, sól i pieprz. Mieszamy.
Krok 4 - Richtig ślunski szałot foto
5
Dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy.
Krok 5 - Richtig ślunski szałot foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.03.2015 09:16
taki najbardziej lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak