Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem

2.0
(9)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
biała czekolada 1 tabliczka
wiórki kokosowe 3 łyżki
mleko 0,5 łyżki
masło 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem

Kroki postępowania

1
Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia.
Krok 1 - Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem foto
2
Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty.
Krok 2 - Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem foto
3
Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki.
Krok 3 - Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem foto
4
Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem).
Krok 4 - Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika37 08.03.2015 21:57
uwielbiam ciasta francuskie a rogaliki szczególnie
RenataZ-et 08.03.2015 18:55
pyszne łakocie :)
Mietek z20 08.03.2015 17:42
Pyszne rogaliki :)
Renata9 08.03.2015 17:31
Super rogaliczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak