Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka faszerowana boczniakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża
boczniaki
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka faszerowana boczniakami

Kroki postępowania

1
boczniaki umyć i pokroić na mniejsze cząstki
Krok 1 - pierś kurczaka faszerowana boczniakami foto
2
pierś umyć i przekroić wzdłuż
posolić
Krok 2 - pierś kurczaka faszerowana boczniakami foto
3
na mięso układać grzyby ,cebulę pokrojoną w piórka i natkę pietruszki jeszcze raz lekko osolić i posypać pieprzem
Krok 3 - pierś kurczaka faszerowana boczniakami foto
4
zwinąć
roladkę zawinąć w folię i schować do zamrażalnika na pół godz
po tym czasie wyjąć zawinąć w folię al. i piec około 40 minut w 190 stopniach
Krok 4 - pierś kurczaka faszerowana boczniakami foto
5
po upieczeniu pokroić na plastry i podawać np.z frytkami
SMACZNEGO
Krok 5 - pierś kurczaka faszerowana boczniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 09.03.2015 07:33
musi mieć ciekawy smak:-)
ada.la 08.03.2015 19:51
ciekawy przepis
Magula 08.03.2015 15:41
wygląda apetycznie
Mniam 08.03.2015 14:54
Pycha! Robiłam bardzo podobne piersi z kurczaka i bardzo nam smakowały.
Katarzyna59 08.03.2015 14:42
pyszności!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak