Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
marchew 1
gruszka 1
jabłko 1
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
cukier 1 łyżeczka
koperek 1 łyżka
jogurt naturalny 3 lyzki
majonez 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką

Kapustę myjemy, osączamy i szatkujemy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Solimy, dodajemy cukier i odstawiamy na ok godzinę.
Jabłko i gruszkę obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty,skrapiamy sokiem z cytryny . Dodajemy również posiekany świeży koperek, pieprz, majonez i jogurt, mieszamy.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 07.03.2015 20:35
Ciekawy pomysł - z gruszką jeszcze nie robiłam:)
irenka 07.03.2015 19:56
fajny przepis ,na pewno smaczna surówka ,z gruszką jeszcze nie jadłam
gosia561 07.03.2015 19:26
robiłam ale bez gruszki, muszę spróbować z jej dodatkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak