Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

5.0
(32)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki:

jajko 3 szt
mąka 2 szk
mleko 1 szk
woda gazowana 1 szk
olej 2 łyżki
sól

Nadzienie:

szpinak świeży 30 dag
twaróg 30 dag
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Szpinak umyć i osuszyć. Podsmażyć do miękkości na maśle. Czosnek przecisnąć przez praskę, twaróg rozdrobnić, razem dodać do szpinaku, wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na naleśnikach rozsmarować farsz, następnie naleśniki złożyć.
Przed podaniem podsmażyć na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.03.2015 22:03
to coś dla mnie
Kuchenka 07.03.2015 20:38
apetycznie
miodunka 07.03.2015 17:06
smaczne naleśniczki
joanna43 07.03.2015 16:13
mmmmm jak smacznie :)
halina17 07.03.2015 12:49
Lubię takie naleśniki.
jasiek 07.03.2015 12:40
robię takie ale z fetą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak