Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 sztuki-hokkaido
pieczarki 200 gram
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
kiełbasa podwawelska 200 gram
olej 2 łyżki
ocet 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
szałwia 1/2 łyżeczki-suszona

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do rozgrzanego rondla wrzucić cebulkę pokrojona w małą kostkę i zeszklić ją. Dodać dynię i również zeszklić. Wlać około ½ szklanki wody, przykryć i poddusić dynię.
Krok 1 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
2
W między czasie pokroić paprykę w łupki około 2cm a następnie dodać ją do garnka.
Krok 2 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
3
Pieczarki obrać i pokroić w dużą kostkę. Dodać do garnka i dusić z resztą warzyw.
Krok 3 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
4
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w średniej wielkości kostkę. Połączyć z resztą składników i dusić jeszcze prze 5-8 minut
Krok 4 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto
5
W miedzy czasie w miseczce wymieszać ocet, sól koncentrat i pozostałe przyprawy. Dodać do garnka i dobrze wymieszać. Ponownie zagotować i zdjąć z ognia. Smacznego!
Krok 5 - Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak