Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso zapiekane z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 g
boczek 300 g
karkówka wieprzowa 400 g
ząbki czosnku 5-6 szt
cebula biała 1 szt
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
papryka czerwona
Majeranek suszony Prymat
kapusta biała ok 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
bulion drobiowy 4 chochle
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso zapiekane z kapustą

Kroki postępowania

1
Szynkę kroimy w paski a boczek i karkówkę w plastry ,doprawiamy solą pieprzem ,papryką i majerankiem ,wkrajamy cebulę (piórka).
Krok 1 - Mięso zapiekane z kapustą foto
2
Kapustę szatkujemy .Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa i wykładamy do niego kapustę wrzucamy liść laurowy , podlewamy bulionem i posypujemy przyprawą do dań z kucharek .
Krok 2 - Mięso zapiekane z kapustą foto
3
Na kapustę wykładamy doprawione mięso z cebulą .Pieczemy w 180C przez 1 godz.
Krok 3 - Mięso zapiekane z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak