Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWA MIELONKA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 80 dag
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyźka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWA MIELONKA

Do mięsa mielonego dodajemy sól, żelatynę i przyprawę. Dokładnie mieszamy.
Mięso przekładamy do foliowego woreczka, Umieszczamy w szynkowarze na dwa
dni, po tym czasie parzymy w garnku z wodą przez 60 minut. Woda musi
tylko bąblować, nie wrzeć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 27.02.2015 21:31
nie ma to jak domowe
Anna169Hosz 27.02.2015 20:32
Lubie takie wędliny.
IKrakowianka 27.02.2015 20:08
super, bo domowa
Skotka 27.02.2015 19:23
Domowa wędlinka najlepsza:)
Barbara777 27.02.2015 19:22
smaczna mielonka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak