Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z papryką na winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
cebula biała 2 szt
papryka czerwona 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
wino białe wytrawne 1/3 szklanki
olej do smażenia 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z papryką na winie

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy.
Warzywa myjemy, kroimy.
Mięso suszymy papierowym ręcznikiem.

Smażymy na wysokiej patelni z pokrojoną cebulą i papryką.
Po 15 minutach, gdy mięso i warzywa będą miękkie, odlewamy olej i wylewamy.
Wlewamy wino i dusimy jeszcze chwilę.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak