Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
mięso mielone 300 gram
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza gryczana 1/2 szkl
sezam 1 łyżka
olej 1 łyżka
bulion 3 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Kroki postępowania

1
Kaszę ugotować (może być a woreczka) na sypko.
Mięso gotowane z zupy zmielić.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.Przesmażyć na rozgrzanym oleju i przestudzić.Wszystkie składniki przekładamy do naczynia ,dodajemy przyprawy i mieszamy .Dodajemy bulion jeśli masa jest zbyt zwarta.
Krok 1 - PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO foto
2
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty.Na każdy nakładamy porcję farszu.
Krok 2 - PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO foto
3
Składamy w trójkąty i sklejamy brzegi widelcem.Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Krok 3 - PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO foto
4
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem lub matą do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 st.C piekarnika.Pieczemy ok 20 minut.
Krok 4 - PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO foto
5
Upieczone paszteciki podajemy do barszczu bądź jako samodzielną przekąskę.
Krok 5 - PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 27.02.2015 13:18
lubię takie paszteciki
Mniam 27.02.2015 10:29
Takie paszteciki to bym z chęcią zjadła. Jest w nich wszystko to co lubię :)
kloruś 27.02.2015 08:18
chętnie bym skosztowała!
Magdalena Rysińska 27.02.2015 05:34
Farsz mięsny z kaszą? Muszę spróbować.
Jadwiga/Jaga85 26.02.2015 23:29
U mnie też dziś podobne paszteciki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak