Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki z pieczarkami i papryką

3.0
(19)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 300 gramów
pieczarki 4 sztuki
papryka czerwona 0,5 sztuki
cebula 0,5 sztuki
olej rzepakowy 2 łyżki
woda 0,5 szklanki
mąka pszenna 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki z pieczarkami i papryką

Łopatkę myjemy i kroimy w kawałki. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie dobrze przesmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę kroimy w półplasterki, a paprykę w kostkę, dodajemy do mięsa i chwilę razem podsmażamy. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Na koniec posypujemy mąką i mieszamy, gotujemy do czasu, aż sos zrobi się gęsty. Dodajemy suszoną bazylię i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.05.2015 09:07
pyszne danie
Seba 29.04.2015 08:20
smaczne jedzonko
Maridka19 04.03.2015 09:55
Bardzo smaczne jedzonko :)
Michał2 26.02.2015 11:12
dobre jedzenie
Pietruszka 26.02.2015 10:36
bardzo lubię takie jedzenie
stan2401 26.02.2015 10:24
pyszny obiadek
kanu83 26.02.2015 09:26
Prawdziwe pyszności
berys18 26.02.2015 09:12
smacznie wygląda
Milka100 26.02.2015 07:40
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak