Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Wielkanocny

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt.
olej 8 łyżek
sok z cytryny z 2 cytryn
śmietana 1/2 szklanki
szczypiorek 2 pęczki
natka pietruszki 1 pęczek
chrzan tarty 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Wielkanocny

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Żółtka jajek utrzeć dodając stopniowo olej, sok z cytryny i śmietanę.
Krok 1 - Sos Wielkanocny foto
2
Następnie dodać pokrojoną zieleninę, chrzan i posiekane drobno białka.
Krok 2 - Sos Wielkanocny foto
3
Całość dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku, solą, pieprzem i cukrem pudrem. Podawać do wędlin, ryb i mięsa.
Krok 3 - Sos Wielkanocny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.04.2017 17:19
Na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak