Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
pieczarki 10 szt
przyprawa w płynie 2 łyżeczki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz
majeranek 1 łyżeczka
jajko 1 szt
bułka namoczona w mleku 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarką

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy startą cebulę i rozgnieciony czosnek. Dodajemy jajko i namoczoną bułkę.Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, oraz przyprawą do mielonego. Wszzystko mieszamy na jednolita masę.
Krok 1 - Mielone z pieczarką foto
2
Pieczarki obczyszczamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Obsmażamy na złoty kolor, po czym dodajemy przyprawę w płynię oraz sół i pieprz. Przykrywamy i duzimy około 3 min. Gotowe pieczarki przekładamy na ręcznik papierowy.
Krok 2 - Mielone z pieczarką foto
3
Z mięsa formujemy placek, wkładamy ostudzoną pieczarkę, pozbawioną płynów. Dodajemy jeszcze w środek odrobinę soli i pieprzu.
Krok 3 - Mielone z pieczarką foto
4
Zawijamy piecarki w mięsie, formułując kotlety mielone.
Krok 4 - Mielone z pieczarką foto
5
Na patelni ozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy mielone. Smażymy na złoy kolor
Krok 5 - Mielone z pieczarką foto
6
Po smażeniu przekładamy do garnka i dusimy jeszcze około 5 min.
Krok 6 - Mielone z pieczarką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.03.2015 18:24
lubię takie niespodzianki w mięsku :)
mw926 26.02.2015 10:15
fajne kotlety
Joannasz3190 25.02.2015 19:03
Pyszności :)
madzialena19 25.02.2015 18:47
Dobre kotlety.
Internetowa Kuchnia 25.02.2015 17:48
bardzo lubię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak