Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z włoskiej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt.
mięso mielone wieprzowe 1 kg
ryż 2 torebki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z włoskiej kapusty

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu pilnując aby się nie rozgotował
Liście kapusty sparzamy w gorącej wodzie, następnie ścinamy głąb z „łodygi”
Krok 1 - Gołąbki z włoskiej kapusty foto
2
Do mięsa mielonego dodajemy ryż, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy
Krok 2 - Gołąbki z włoskiej kapusty foto
3
Zwijamy gołąbki. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy liście kapusty i układamy na nich gołąbki Całość zalewamy bulionem tak aby gołąbki były przykryte. Pieczemy pod przykryciem ok. godziny.
Krok 3 - Gołąbki z włoskiej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.02.2015 00:12
takie danie można zjeść z apetytem..
R'n'G Kitchen 24.02.2015 19:07
Gołąbki uwielbiam! Mniam
agnieszka214 24.02.2015 18:54
bardzo lubie takie gołabki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak