Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki gruszkowo-jabłkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

jogurt naturalny 330 ml
mąka tortowa 100 g
otręby owsiane 70 g
jajko 2 szt
cukier trzcinowy 2 łyżki
cukier wanilinowy 3 łyżki
sól 2 szczypty
jabłko 1 szt
gruszka 1 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej do smażenia

Posypka

cukier puder
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki gruszkowo-jabłkowe

Kroki postępowania

1
Mąkę, otręby, szczyptę soli i proszek do pieczenia wymieszać i wsypać do jogurtu. Całość wymieszać.
Krok 1 - racuszki gruszkowo-jabłkowe foto
2
Jajko, cukier trzcinowy i cukier wanilinowy ubić na puszystą masę. Dodać do wcześniej przygotowanych składników. Dobrze wymieszać.
Krok 2 - racuszki gruszkowo-jabłkowe foto
3
Pokroić jabłko i gruszkę na drobną kostkę. Owoce wymieszać z ciastem.
Krok 3 - racuszki gruszkowo-jabłkowe foto
4
Smażyć racuszki na rozgrzanym oleju aż uzyskają złoty kolor. Od czasu do czasu podlewać patelnię odrobiną oleju.
Krok 4 - racuszki gruszkowo-jabłkowe foto
5
Cukier puder wymieszać z cynamonem i posypać upieczone racuszki.
Krok 5 - racuszki gruszkowo-jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 07.03.2015 17:04
ja również z gruszką nie próbowałam
Magda60 06.03.2015 14:21
z gruszka jeszcze nie robiłam, ale pewnie sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak