Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

15-minutowy jabłecznik, czyli jabłka pod kruszonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Jabłka

jabłko kwaśne 2 sztuki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Kruszonka

masło miękkie 50 g
cukier brązowy 50 g
mąka pszenna 100 g
płatki migdałowe 1 łyżka
cynamon Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: 15-minutowy jabłecznik, czyli jabłka pod kruszonką

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cukier i cynamon i dokładnie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać cukier, mąkę, migdały, cynamon i rozetrzeć w palcach, tak by z ciasta powstały grudki. Jabłka rozdzielić do dwóch kokilek, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika na 10-12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.03.2015 19:13
szybki i smaczny
adelajda 06.03.2015 17:08
dobry deserek :)
Renata9 06.03.2015 14:37
Szybko i bardzo smacznie :-)
Adamorek 06.03.2015 12:36
ekstra taki zimowy deser
malami199216 06.03.2015 12:25
prosty i szybki
Betina#45 06.03.2015 11:21
coś smakowitego ! Mniam
barbara11561 06.03.2015 09:48
Świetny deserek
Motorek 06.03.2015 08:14
fajny deser
Milka100 06.03.2015 07:32
uwielbiam ten deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak