Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem mielonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

makaron rurki
mięso mielone 500 g
pomidory krojone z puszki
cebula
ząbki czosnku 3 sztuki
przecier pomidorowy 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz
bazylia
oregano
olej do smażenia

sos beszamelowy

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 200 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
1. Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy. Rozgrzewamy olej i smażymy cebulkę na złoty kolor.
Krok 1 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
2
2. Dodajemy mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż się zarumieni.
Krok 2 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
3
3. Do mięsa dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Całość razem dusimy.
Krok 3 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
4
4. Pomidory z puszki przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i blenderujemy. Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego. Surowy makaron cannelloni faszerujemy wcześniej przygotowanym mięsem mielonym i układamy na dnie naczynia.
Krok 4 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
5
5. Przygotowujemy beszamel: w rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy, a następnie wlewamy cienkim strumieniem mleko cały czas mieszając. Przygotowanym sosem zalewamy makaron. Naczynie wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 25-30 min. Podajemy na gorąco.
Krok 5 - Cannelloni z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 07.03.2015 11:47
Smakowite :)
AgaS10 05.03.2015 19:14
Lubię takie dania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak