Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z warzywami i masłem ziołowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
pietruszka 1 szt korzeń
cebula biała 1 szt
por 10 cm
masło 50 g
koperek 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
papryka czerwona 1 łyzeczka
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z warzywami i masłem ziołowym

Kroki postępowania

1
Warzywa kroimy w paseczki, te co należy to oczywiście obieramy ze skórki.
Krok 1 - Dorsz pieczony z warzywami i masłem ziołowym  foto
2
Masło mieszamy z czosnkiem i koperkiem rozcieramy widelcem.
Krok 2 - Dorsz pieczony z warzywami i masłem ziołowym  foto
3
Rybę nacieramy przyprawami i zostawiamy na 1h by przeszła smakiem.
Krok 3 - Dorsz pieczony z warzywami i masłem ziołowym  foto
4
Do woreczka w którym będziemy zapiekać wkładamy warzywa, rybę, warzywa i na górę masło, zamykamy szczelnie i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy ok 30 min w tem 170st.
Krok 4 - Dorsz pieczony z warzywami i masłem ziołowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 05.03.2015 22:36
smakowicie wygląda
luna76 05.03.2015 19:16
Rozpieszcza oko i an pewno podniebienie :) Pięknie podane !!! :)
DorotaZ 05.03.2015 17:51
Smakowicie wygląda:)
Anna133 05.03.2015 17:49
pyszne, na szybki obiad, do tego ładnie wygląda
Gracer 05.03.2015 16:44
pyszna porcja na obiad
ilka01 05.03.2015 16:28
wygląda bardzo apetycznie
IwonaDD 05.03.2015 15:53
wspaniale się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak