Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PESTKAMI DYNI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 650 gram
marchewka 100 gram
szalotka 50 gram
pestki dyni 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
olej z pestek winogron 3 łyżki
sok z limetki 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PESTKAMI DYNI

Umytą i dokładnie osuszoną kapustę przekroić wzdłuż na pół i poszatkować w poprzek liści na dość drobne paski.Do poszatkowanej kapusty zetrzeć marchew na tarce o grubych oczkach,dodać pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i posiekaną natkę pietruszki.Następnie przygotować sos do surówki do osobnego naczynia wlać sok z limetki dodać cukier i sól,mieszać całość aż sól i cukier się rozpuści następnie dodać olej z pestek winogron oraz kolorowy pieprz i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Teraz na suchej patelni uprażyć pestki dyni pozbawione łupinek i przestudzone dodać do surówki na końcu wlać wcześniej przygotowany sos i mieszając połączyć składniki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.03.2015 13:17
wyśmienita surówka
IwonaDD 06.03.2015 12:17
samo zdrowie
jagoda5913 06.03.2015 10:46
Pycha sałatka
Megg 05.03.2015 21:39
smaczna i zdrowa suróweczka
mirosława4 05.03.2015 17:26
smaczna i zdrowa
Ewelina1991 05.03.2015 15:22
na pewno jest pyszna!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak