Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki cytrynowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 120 gram
cukier 100 gram
jajko 2 sztuka
masło 100 gram
sok z cytryny 2 łyzka
skórka z cytryny 1 sztuka
proszek do pieczenia na koniec noża

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki cytrynowe

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sok i skórkę z cytryny, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i roztopione ostudzone masło, całość dobrze wymieszać.
Foremki jeśli nie są silikonowe a metalowe wysmarować masłem lub margaryną, do każdej nałożyć porcję ciasta.
Magdalenki piec w 180' do suchego patyczka ok. 10-15 minut to zależy od wielkości foremki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 06.03.2015 11:12
U Ciebie jak zawsze kusząco i słodko
iziona 06.03.2015 09:16
Pięknie się prezentują i na pewno są pyszne :)
VioletoweKucharzenie 06.03.2015 08:55
apetycznie wyglądają!
Kolorowa 05.03.2015 21:29
Ale super wyglądają !
stokrotka 05.03.2015 21:22
ach, pyszności!
Kuchnia Marty 05.03.2015 21:13
Jak ja dawno nie jadłam magdalenek... Pięknie się prezentują
joanna43 05.03.2015 19:05
uroczo wyglądają
Jadwiga/Jaga85 05.03.2015 17:59
Rewelacyjne!
Triss 05.03.2015 17:05
Puchate i apetyczne. :)
malami199216 05.03.2015 15:29
swietnie wygladaja :)
Agnieszka-87-25 05.03.2015 15:04
mniam pychota
wwwiolka 05.03.2015 14:44
Bardzo fajny przepis.
tytka 05.03.2015 14:28
smakowicie wyglądają
Wiktoria29 05.03.2015 14:21
jak zwykle piękna praca
IZABELA29 05.03.2015 14:16
apetyczne zdjęcie i ciacha
gosia561 05.03.2015 13:59
piękne zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak