Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z wątróbką drobiową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
papryka konserwowa 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia
szałwia świeżą 1 gałązka
sól
pieprz
cebula 1 szt
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z wątróbką drobiową

Cebulę drobno pokroić, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, gdy zmięknie dodać oczyszczona i pokrojona wątróbkę oraz dwa listki posiekanej szałwii. Smażyć na małym ogniu ok 10 minut. Po usmażeniu dodać sól i pieprz. W międzyczasie ryż połączyć z drobno pokrojoną papryką i koncentratem pomidorowym, zamieszać i przyprawić do smaku. Na talerz wyłożyć risotto, a następnie wątróbkę. Wszystko udekorować listkami szałwii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 25.10.2013 14:30
zjadłbym takie teraz mmmmm pycha.
Iwusia 22.05.2012 23:43
wygląda bardzo apetycznie
olkaaa 13.01.2012 22:21
chętnie spróbuję
Iwona51
Iwona51 16.11.2011 10:28
pycha
Smakuj 20.07.2011 12:12
aż ślinka mi cieknie:)
MAR3STA 13.02.2011 20:08
świetne danie, z wątróbką jeszcze nie robiłam;)
Margo1 25.12.2010 16:17
bardzo lubię wątróbkę i na pewno zrobię
IlonaAlbertos 26.11.2010 23:33
Co prawda nie przepadam za wątróbką, ale mój mąż na pewno dałby się pokroić za takie danie :)
Mati13 09.09.2010 13:20
za wątróbko nie przepadam, ale rizotto lubie:) ciekawe jak smakuje to połączenie..
marzencia2007 26.08.2010 09:23
hihi ja tez ;) a jestem przed sniadaniem wiec chyba zaraz umre z głodu :)
Monika193
Monika193 24.08.2010 08:43
zrobiłam się głodna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak