Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku III, odc. 25. Zupa czosnkowa
Kroki postępowania
Po tym czasie jajko przekładamy do miski z zimną wodą.
Możemy ugotować więcej jajek w koszulkach, tak, żeby było po jednym do każdej porcji.
czosnek | 2 główki |
cebula | 1 szt. |
szalotka | 2 szt. |
ziemniaki | 1 kg |
oliwa | 50 ml |
rosół warzywny | 1 l |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 250 ml |
bagietka | 1 szt. |
jajko | 1 szt. |
ocet | 50 ml |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Goździki całe Prymat | 3 kwiaty |
tymianek | |
Imbir mielony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: