Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

30 minutowa zupa jarzynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
woda 2 l
warzywa mrożone 1 paczka
ziemniaki 100 g
marchew 30 g
fasolka szparagowa 70 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Możemy zblendować i zaciągnąć jogurtem lub śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: 30 minutowa zupa jarzynowa

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy kostki rosołowe, liście laurowe i ziele angielskie. Całość zagotowujemy.
Do gotującego się bulionu dodajemy zamrożone warzywa i fasolkę szparagową.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Dorzucamy do zupy. Gotujemy 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.03.2015 08:37
świetna zupka
Motorek 03.03.2015 07:51
fajny przepis
jagoda5913 02.03.2015 13:19
Dobry pomysł
Sroczka 02.03.2015 12:38
Lubię taką zupkę, pycha.
Katarzyna59 02.03.2015 12:32
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak