Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kukurydzą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
cebula 1/2 szt
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
kalafior 15 dag
marchewka 1 szt
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
sos sojowy do smaku

Porada

Fasolka szparagowa z kukurydzą, marchewką i kalafiorem to bardzo smaczny dodatek na ciepło do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z kukurydzą  foto
2
Obraną marchewkę pokroić w krążki i razem z kalafiorem gotować w wodzie z dodatkiem soli przez kilka minut, osączyć.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z kukurydzą  foto
3
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę,
Krok 3 - Fasolka szparagowa z kukurydzą  foto
4
Dodać pokrojoną, ugotowaną fasolkę i osączoną z zalewy kukurydzę,
Krok 4 - Fasolka szparagowa z kukurydzą  foto
5
Ugotowany kalafior podzielić na małe różyczki.
Krok 5 - Fasolka szparagowa z kukurydzą  foto
6
Połączyć z warzywami, dodać pokrojoną marchewkę.
Krok 6 - Fasolka szparagowa z kukurydzą  foto
7
Doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym, wymieszać i podgrzać.
Krok 7 - Fasolka szparagowa z kukurydzą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 01.03.2015 21:45
Uwielbiam te warzywa ! Sałatka rewelacyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak