Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 sztuki
jabłka 2 sztuki
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
kukurydza konserwowa 1 puszka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ketchup pikantny 2 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej

Oczyszczoną kapustę szatkuję, solę i odstawiam na 20-30 min.. Marchew obieram i ścieram na tarce. Cebulę i jabłka obieram i kroję w kostkę. Kukurydzę osączam na sicie i dodaję do warzyw. Wszystkie warzywa mieszam ze sobą, doprawiam solą i pieprzem. Majonez mieszam z ketchupem i polewam surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 18.02.2015 10:49
ciekawe jak smakuje takiej jeszcze nie jadłam
Czyki 18.02.2015 10:49
Na dzisiejszą kolację w sam raz:)pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak